Even voorstellen…

Hallo en welkom op deze ontmoetingspagina! Mijn naam is Zhenya en ik ben praktijkhouder van Keuze. Op deze pagina wil ik je vertellen wie ik ben zodat je een goede inschatting kan maken over je eventuele behandeling/begeleiding bij Keuze.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik iemand ben die in keuzes gelooft. Ik geloof namelijk dat wij als mensen een enorme kracht hebben om onze innerlijke en uiterlijke reacties te sturen. En dat het vaak begint met erkenning van het feit dat wij degene zijn die hierover gaan en niet iemand anders. Ik geloof dan ook dat wanneer wij een keuze maken om echte verantwoordelijkheid te nemen voor wat wij voelen en wat wij doen, wij krachtiger en gelukkiger door het leven gaan. Kracht en geluk zijn voor mij dan ook belangrijke leiddraden.

Ik ben psychotherapeut en gezondheidszorg psycholoog en ben al zestien jaar werkzaam in het vak. Ik ben als psychologe in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Al direct vanuit mijn psychologie stage startte ik met mijn eerste baan als psycholoog bij een grote GGZ-instelling in Den Haag en sindsdien altijd actief bezig geweest met mijn ontwikkeling tot een goede therapeut. Na een paar jaar met mensen met psychotische problematiek te hebben gewerkt was ik begonnen aan mijn opleiding tot gezondheidspsycholoog waarbij ik ook met andere problematiek ging werken.

Bij PsyQ Business, afdeling van PsyQ voor arbeidsgerelateerde klachten maakte ik kennis met o.a burnout problematiek. Vervolgens had ik jarenlang gewerkt op de afdelingen Depressie en ADHD bij dezelfde instelling waarin ik niet alleen depressie en ADHD leerde behandelen maar ook andere problematiek zoals trauma, angst en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn persoonlijke affiniteit lag altijd bij persoonsgerichte benadering. Dit komt mede omdat ik iemand ben die veel interesse heeft in een mens achter de klachten, vaak veel vragen heeft en verbinding durft aan te gaan. Zodoende was ik dan ook begonnen aan mijn tweede postdoctorale opleiding, opleiding tot Psychotherapeut bij de Rino Groep Utrecht. Ik maak graag contact en heb het ook tijdens mijn carrière steeds meer ontdekt dat werken met relatie, therapeutische relatie, werkt. Ik ben integratief opgeleid en het past bij mij om creatief te zoeken naar wat werkt en om diverse technieken en therapeutische stromingen te combineren in behandeling. Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt in een grote instelling waarin ik steeds de mogelijkheid heb gehad, en deze ook gebruikt, om mijzelf te ontwikkelen als therapeut. Ik heb ruime ervaring met individuele therapie maar ook met groepstherapie. Vanuit behoefte aan groei en ontwikkeling had ik ook ervaring opgedaan bij een expertise centrum voor persoonlijkheidsproblematiek in Den Haag.

Na langere tijd binnen een grotere instelling besloot ik mijn eigen praktijk te starten. Een tijd heb ik het gecombineerd met werk in een kleinere instelling waarin ik ervaring heb opgedaan met expats populatie en heb gewerkt als regiebehandelaar en praktijkopleider voor GZ-psychologen.

Bij een ontmoeting hoort ook persoonlijke kennismaking, dus hier we go..! Ik ben getrouwd en ben moeder van 3 prachtige kinderen. In praktijk betekent het dagelijks keuzes maken, organiseren, genieten, af en toe zich gek laten maken en vooral veel leren. Leren genieten van dagelijkse routine en stilstaan bij vreugdevolle momenten. Maar ook steeds leren om de juiste balans te bewaren tussen alle zaken die energie en aandacht vragen en zichzelf goed te onderhouden door goed voor mijn geest en lichaam te zorgen.

Als persoon ben ik ontzettend nieuwsgierig en ik denk dat ik mijzelf als denker kan omschrijven. Denken weerhoudt mij echter niet van doen, ik sta aardig met beide voeten op de grond terwijl ik mij ook steeds meer verdiep in spirituele zaken en grotere levensvragen. Ik hecht steeds meer waarde aan zichzelf zijn en kan ook wel zeggen dat ik mijzelf steeds meer en meer lief vind.

Belangrijke kernwaarden voor mij zijn: echtheid, eerlijkheid, kracht, liefde, humor, ontwikkeling, zin, plezier, waardigheid, helpen, verbondenheid en groei. En natuurlijk keuzes. En dit laatste heeft mij ook bewogen om mijn praktijk Keuze te noemen. Ik heb ontzettend veel zin om mijn therapeutische en persoonlijke ervaring en lessen toe te passen binnen mijn eigen praktijk. En dus ook ontzettend veel zin om jou te ontmoeten en jou een stapje verder te helpen.

Met hartelijke groet,
Zhenya